Hello gorgeous! Today I am sharing with you my favourite skin cleansing products. Briefly I devided my favourites in two groups: mild skincare solutions and strong skincare solutions :) My favourites from mild group are: Avene Extremely Gentle Cleanser (read full review here), La Roche-Posay Toleriane Dermo Cleanser(read full review here), and beloved by many people Bioderma Sensibio H2O. All these cleaners remove makeup very well. They are very mild and suite all kinds of sensitive and intolerant skins. All are paraben, silicon and perfume free. My favourites from strong cleansers are: Neutrogena Visibly Clear 2 in 1 wash/mask (read full review here), Natura Siberica Northern Detox Soap (a charcoal based facial soap with lots of natular oils and extracts) and Whitening mask Маска отбеливающая (Ukranian product). Strong cleansers should contain such ingredients as clay, AHA acids, charcoal, Salicylic Acid. They are great for very deep skin cleansing (not for everyday use). And some more my favourites which will suite all skin types: Liz Earle cleanse & polish (read full review here),  Rainbow -  Puhdistus emulsio :D (I bought this one in Prisma shop, the cleanser is just usual facial cleansing milk, pretty good and pretty cheap :) ) and finally: Dermalogica Gentle Cream Exfoliant - my all time favourite mask (read full review here). I also included the ingredients of all described cleansers in the text in Latvian (so if you are interested - just scroll down :) And you can always use translate function to read the text in your language :)  What your favourite facial cleansers?

Sveikas, daiļās! Mūsu āda mainās katru dienu. Vasaras periodā (saules un augstu temperatūru ietekmē) āda izstrādā vairāk tauku, ziemā (mākslīgās apkures, sausa gaisa un strauju temperatūras svārstību ietekmē tā paliek sausāka, veidojas apsārtumi, āda sāk lobīties. Tāpēc ir īpaši svarīgi saprast kas vajadzīgs ādai tieši šodien, nevis katru dienu sniegties pēc tās pašas līdzekļa (gan krēma, gan attīrīšanas līdzekļa) burciņas. Šajā rakstā es mēģinu apkopot informāciju par labākiem līdzekļiem, kurus esmu lietojusi. Var būt atradīsi kaut ko jaunu priekš sevis :)
Sākšu es ar līdzekļiem, kas domāti jutīgas (piemēram pēc pārmērīgas uzturēšanas saulē vai atūdeņotas, sausas un niezošas) ādas kopšanai. Citreiz, ja āda ir pārlieku jutīga, to labāk nemaz neaiztikt, bet ja tomēr prasās pēc attīrīšanas, tas ir jādara pēc iespējas maigāk. 
Lieliski līdzekļi jutīgai ādai:
  • Avene Extremely Gentle Cleanser. Līdzeklis speciāli izstrādāts sausas un jutīgas ādas kopšanai. Tam ir gēlveida tekstūra. Extremely Gentle Cleanser var lietot bez ūdens. Var vienkārši iemasēt līdzekli sejas ādā un pēc tam noņemt ar salveti. Tas neputo. Pavisam neputo. Kā arī, pats par sevi saprotams, sastāvā nav nekādu smaržvielu un krāsvielu. Labi noņem kosmētiku. Sastāvs: Water (Aqua), Cetearyl Alcohol (nebaidies, tas ir tikai emulgators), O-Phenyl-Phenol, Cetrimonium Bromide, Decyl Glucoside, Disodium EDTA, Sodium Cetearyl Sulfate, Sodium Lauryl Sulfate. 
  • La Roche-Posay Toleriane Dermo Cleanser. Šis līdzeklis arī ir speciāli izstrādāts jutīgas un kairinātas ādas kopšanai. Līdzeklis ir ļoti maigs (es pat teiktu, ka vēl maigāks, kā Avene Extremely Gentle Cleanser). Tam ir pabieza gēlveida tekstūra. Un arī šo līdzekli var lietot bez ūdens. Un tas arī labi noņem kosmētiku. Kas vēl labāk, ka Toleriane Dermo Cleanser nesatur SLS, konservantus, parabēnus un arī smaržvielas :) Sastāvs: water, ethylhexyl palmitate, glycerin, dipropyleneglycol, carbomer, sodium hydroxide, caprylglycol/caprylyl glycol, ethylhexylglycerin.
  • Bioderma Sensibio H2O. Kurš tad nezin slaveno Biodermas ūdeni? Sensibio H2O arī izstrādāts sausai un jutīgai ādai. Lieliski noņem kosmētiku (arī skropstu tušu). Nekairina ādu un acis. Gandrīz bez smaržas. Maza pudelīte sporta somā lieliski noder kosmētikas noņemšanai pirms sporta zāles apmeklēšanas. Starp citu, šis ūdens ir pieejams arī citās formulās, kas paredzētas īpaši sausas vai taukainas ādas kopšanai. Sastāvs: Water (Aqua), PEG-6 Caprylic/Capric Glycerides, Cucuvis Sativus (Cucumber) Fruit Extract, Mannitol, Xylitol, Rhamnose, Fructooligosaccharides, propylene glycol, disodium EDTA, cetrimonium bromide.

Ja tava āda ir taukaina, vai arī reizi nedēļā gribi veikt dziļu attīrīšanu, vai arī vienkārši alksti lai seja pilnīgi čīkstētu no tīrības izvēlies līdzekļus, kuru sastāvā ir māli, salicīlskābe, aktīvā ogle:
  • Neutrogena Visibly Clear 2 in 1 wash/mask. Lieliski attīra ādu no taukiem un kosmētikas. Dziļi attīra poras un atbrīvo ādu no atmirušajām šūniņām pateicoties sastāvā esošiem māliem, salicilskābei un piena skābei. Jāsaka, ka man ne īpaši patika līdzekļa ziepjaina smarža, bet tas ir subjektīvs jautājums. Sastāvs: Aqua, Glycerin, Kaolin, Bentonite, Sodium Methyl Cocoyl Taurate, Cl 77891, Tideceth-9, Salicylic Acid, C12-15 Alkyl Lactate, Sodium Chloride, Menthol, PEG-5 Ethylhexanoate, Xanthan Gum, Cetyl Lactate, Cocamidopropyl PG-Dimonium Chloride Phosphate, Coconut Acid, Citric Acid, Sodium Citrate, Lactic Acid, Disodium EDTA, Methylparaben, Chlorphenesin, Propylparaben, Benzalkonium Chloride, Ethylparaben, Parfum.
  • Natura Siberica Northern Detox Soap (Натура Сиберика Северное Мыло Детокс). Šis līdzeklis lieliski piemērots dziļai ādas attīrīšanai. Pēc Detox ziepēm āda pilnīgi čīkst no tīrības :) Lietot ne biežāk kā 2x nedēļā. Ziepju bāzē ir aktīvā ogle (tu jau noteikti zini, ka plaši pielieto dzeramā ūdens ogles filtrus) , kas savāc uz savas virsmas visus netīrumus. Detox ziepēm ir arī ECO CERT sertifikāts. Sastāvs: Altajas smiltsērkšķu eļļa, Sibīrijas ciedra eļļa, citronzēles ekstrakts, linsēklu eļļa, bērzu ogle, šī sviests, pundurbērza pumpuru ekstrakts, lāceņu ekstrakts, brūkleņu ekstrakts, aveņu kauliņu eļļa, kālija hidroksīds.Sastāvu tulkoju pati, atvainojos, ja kaut kas nav korekti :)
  • Balinoša maska Belita Viteks (Маска отбеливающая). Kā jau sapratāt no nosaukuma šī patiesībā ir maska, bet konsistence viņai tāda pašķidra, līdz ar to maska tek nost no sejas (kas ir ļoti nepatīkami). Toties sastāvs ir izcili labs, tāpēc masku izmantoju vakaros kā sejas mazgāšanas līdzekli (acīm, protams, nē). Ja kādai interesē nekādu dižu balinošo efektu neesmu manījusi :) Sastāvā 10% AHA skābju un 1% salicīlskābes. Tāpēc produkts lieliski noloba atmirušas šūniņas un attīra ādu. Sastāvs: Aqua, Kaolin, Lactic Acid, Sodium Hydroxide, Titanium Dioxide, Glycerin, Paraffinum Liquidum, Glycolic Acid, Citric Acid, Cetearyl Alcohol, Ceteareth-25, Ceteareth-20, Salicylic Acid, Pectin, Hydroxyethylcellulose, Grape seed oil, Cetyl Esters, Cera Alba, Lemon peel oil, Methylparaben, Parfum, Propylparaben, Benzyl Alcohol, Methylchloroisothiazolione, Methylisothialinone, Benzyl Salicylate. Šo masku pērku Multilukss veikalā un pirmo reizi par to uzzināju pateicoties lieliskajai skaistuma dienas grāmatai. Masku uzklāju uz sausas sejas ādas, ar masējošām kustībām notīru seju, noņemu līdzekli ar Liz Earle drāniņu vai kosmētisko sūklīti.

Manu favorītu sarakstā ir arī pāris lieliski līdzekļi, kas noderēs visiem ādas tipiem:
  • Liz Earle cleanse & polish. Līdzeklis nav līdzīgs nevienam no iepriekš manis lietotiem līdzekļiem. Tā konsistence atgādina biezu (Nivea?) krēmu (bet bez treknuma, protams). Sastāvā ir daudz dabīgie ekstrakti, bet līdzekļa bāzē ir kokosriekstu eļļas produkts (Caprylic/capric triglyceride) un kakao sviests. Liz Earle pārsteidza mani ar savu spēju noņemt kosmētiku (arī ūdensnoturīgu) gan no sejas, gan no acīm. Sākuma vajag līdzekli uzklāt uz sejas, tad ar masējošām kustībām attīrīt sejas ādu, tad noņemt līdzekli no sejas ar drāniņas palīdzību (drāniņa nāk komplektā). Labs moments ir tāds, ka balta drāniņa parāda vai seja ir pavisam tīra, vai kaut kas, tomēr, vēl nāk nost. Līdzeklis nesausina ādu. Šis līdzeklis pārvērta manu ikdienas sejas mazgāšanu par mazu spa rituālu :) Sastāvs: Aqua (water), Caprylic/capric triglyceride, Theobroma cacao (cocoa) seed butter, Cetearyl alcohol, Cetyl esters, Sorbitan stearate, Polysorbate 60, Glycerin, Cera alba (beeswax), Propylene glycol, Humulus lupulus (hops) extract, Panthenol, Rosmarinus officinalis (rosemary) extract, Anthemis nobilis (chamomile) extract, Eucalyptus globulus (eucalyptus) oil, Limonene, Citric acid, Sodium hydroxide, Phenoxyethanol, Benzoic acid, Ethylhexylglycerin, Dehydroacetic acid, Polyaminopropyl biguanide. 
  • Rainbow -  Puhdistus emulsio :D  Šo līdzekli tīri intereses pēc iegādājos veikalā Prisma :) Nu labi, ne tikai intereses pēc, bet tāpēc, ka sastāvs atgādina man Liz Earle līdzekļa sastāvu :) Rainbow līdzeklis ir tipisks kosmētikas noņemšanas pieniņš. Tas diezgan labi noņem kosmētiku un satur E un B5 vitamīnus. Turklāt cena tam ir ap 4 Ls par 400 mL. Sastāvs: Aqua, Caprylic/Capric Triglyceride, Isopropyl Myristate, Sorbitan Stearate, Propylene Glycol, Glycerin, Stearyl Alcohol, PEG-100 Stearate, Parfum, Sucrose Cocoate, Xanthan Gum, Tocopheryl Acetate, Panthenol, Sodium Hydroxide, Benzoic Acid, Phenoxyethanol, Dehydroacetic Acid.
  • Dermalogica Gentle Cream Exfoliant. Stāstot par saviem mīļākajiem sejas attīrīšanas līdzekļiem, vienkārši nevaru nepieminēt šo masku. Maska lieliski atīra poras un izšķīdinaa atmirušas šūniņas. Āda ir gluda un izskatās ļoti labi kopta. Ilgtermiņā maska izlīdzina ādas reljefu. Es nelietoju sejas skrubjus, jo, manuprāt, tie ir pārāk stipri manai jutīgai sejas ādai. Gntle Cream Exfoliant ir lieliska un daudz maigāka alternatīva. Iesaku visiem :) Sastāvs: Water (Aqua), Diatomaceous Earth, Butylene Glycol, C12-15 Alkyl Benzoate, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Papain, Bromelain, Steareth-21, Steareth-2, Cetearyl Alcohol, Salicylic Acid, Sodium Magnesium Silicate, Lactic Acid, Sulfur, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Centaurea Cyanus Flower Extract, Citrus Medica Limonium (Lemon) Fruit Extract, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Flower Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Polysorbate 80, Disodium EDTA, Benzyl PCA, Phenoxyethanol, Linalool, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Titanium Dioxide (CI 77891). 


Ceru, ka bija interesanti un neapnika lasīt :) Kāds ir tavi favorīti sejas attīrīšanai?